2014-03-17 nettiin
"Jyrki, Robin ja Minä"."A fantastic #Robin Concert. Positive, full of energy. A great young man. http://twitpic.com/ca8qqh"
Osasuurennos Alexander Stubbin keskiviikkona 2013-03-13 julkaisemasta kuvasta. Pertti Manninen.


Max Jakobson 1923-2013 Kuva Arkisto 2005: YK:n pääsihteerivalinta Lue! Uhkailua! Lue! Vesipallomuisto Jalmari Torikasta Lue! Vantaa. Krp:n tutkinta on laajentunut Lue! Matti Nykänen Seiskassa Kuva Puhkupillit Videot Snow Rugby 2013 Videot Isa Asp Lue! 2000: Politiikka Lue! 2000: KSP-kaappaus Lue!


Helsinki-Areena -
Kuvia ja linjoja
vuosien varrelta.

Edellinen - Seuraava

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.

Keskiviikko 2013-03-13

2013 N:o 34  

1999- 2013:
Etusivuille!

NaistenpäiväKirjastolla Kuvat

Aallon suunnittelema KuvatKirkkopuistossa KuvatPyöräilevät pojat KuvatLumikissa Kuva

2013 Maaliskuu. Kadulta kotiin.


"Kadulta kotiin". Jyväskylä. Kauppakatu. Maanantai 2013-03-11 20:54 ja 20:55. Kuvat: Pertti Manninen. Isonna!
Kuvan ikkunat: KS-FOTO - KIMPERI - Taide ja Kehyskeskus Oy.Tilaa nyt ja inspiroidu!
Eyes Wide Open

ASIAKASPÄÄTE
Myynti tai vuokraus

Patong Ravintola - Sauna ja kabinetti -
Flying Finn Vene-Kalastus -
Vuokrattava Talo- Huvila

phuket.fi
- patong.fi


HYMY - AIN'

AIN', hymy voimat antaa.
AIN', hymy taakat kantaa,
harmaatkin pilvet puistat
kun muistat
hymy AIN' pois vie murheen, huolen,
AIN', hymy ilon puolen
tuo auringon paistelulle,
sulle.

Kasvoillesi onni suo.
Suru aina murheet tuo,
nyt ne peitä,
kaikk' kyyneleet heitä.
Nyt se on tehtävä, itku pois,
AIN', hymy elämän tois.
Taistele, muista sääntö vain,
niin, hymy AIN'.

Suomennos 2001
Pertti Manninen

SMILE


Sininen kirja naurattaa.

"Sininen kirja naurattaa". Filosofi Pekka Himanen ja pääministeri Jyrki Katainen Säätytalon julkistamistilaisuudessa.
Iltalehti maanantaina 2013-03-04. Kullan kimallusta lisännyt Pertti Manninen. "Täystyrmäys Himaselle" Lehden sivu.


Maanantai 2013-03-11 

1999- 2013:
Etusivuille!

Naistenpäivä

2013 Maaliskuu. Uhkailua!

Ei sellaista pääministeriä kyllä löydy, joka erottaisi itsensä. Jyrki Katainen uhkailee, so what?

Kun tässä yöllä näitä iltapäivälehtiä luki, tuli silmiin molemmista, että Yle tietäisi Kataisen uhkailleen hallituksen eroamisella, jos valmista ei tule. Ei tule valmista, mutta siitä huolimatta tämä hallitus jatkaa seuraaviin vaaleihin saakka kuin tatti.

Nuo erotiedot ovat Ylen toimittajien höpinää, joista puuttuu täysin tilannetaju.

Ei Suomeen sellaista pääministeriä tule, koskaan, joka erottaisi itsensä ts, pyytäisi hallituksen eroa, koska pyytäjä voi ainoastaan olla tämä pääministeri. Tällainen laki on nyt Suomessa ja sen kanssa on elettävä.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Maanantai 2013-03-11 00:10

http://viikkosanomat.fi/2013/03/11/ei-sellaista-paaministeria-kylla-loydy-joka-erottaisi-itsensa-jyrki-katainen-uhkailee-so-what/

Tags: ero, eropyyntö, hallitus, iltapäivälehdet, Jyrki Katainen, laki, pääministeri, tatti, Yle
thailand.fi
phuket.fi

patong.fi

flyingfinn.info

midnightsun
restaurant.info


Patong
Ravintola


Patong Sauna ja kabinetti


Patong Majatalo-Huoneistot


Patong
Mopot ja auto


Flying Finn Vene-Kalastus


Vuokrattava Talo-
Huvila
Thalangissa

Midnight Sun Restaurant Facebookissa!


Etsi Nettisanomista!Vuodet 1999- 2002 täältä!

Jokaiselle etusivulle!

Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi

 


Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen -
Yhteys: nettisanomat @hotmail.comIlmoita ilmaiseksi sivu!
101 ilmoitusta!

Matkalla.


"Ministeri Max Jakobson 1923- 2013. Kansainvälinen suomalainen maailman huipulla." Helsingin Sanomat tiistaina 2013-03-12.
Tuuli käy heidän ylitseen ...

Kuva tiistaina 2013-03-12 12:41. Matkalla Pertti Manninen. Linkki: Kirjoituksia YK:n pääsihteerivalinnasta: http://www.sanomanetti.fi/2005/04/21/maxjakobson.html


Arkisto 2005

Nettisanomat  21.04.2005

Nettisanomat torstaina 21. huhtikuuta 2005.   Numero 345. 
 
"Suomalainen todellisuus".   "Washington petti Max Jakobsonin."

Kauppalehti. Presso. Raha & Valta. Olli Ainola. Lauantaina 19. maaliskuuta 2005. Katkelmia.
Washington petti Max Jakobsonin.

“Yhdysvallat julkisti kolme viikkoa sitten virallisen versionsa vuoden 1971 YK:n pääsihteerivaalista. Suurvalta kumoaa suomalaisten hellimiä myyttejä. Washington ei luottanut Max Jakobsoniin. Se veti tukensa hänen urahaaveiltaan ratkaisten kilvan Itävallan Kurt Waldheimin eduksi. Suomalaisia sumutettiin siekailematta.”
Olli Ainola

“Joulukuun 21. vuonna 1971 on jäänyt historiaan suomalaisen diplomatian mustana päivänä. Vuosia käyty kampanja Max Jakobsonin valitsemiseksi YK:n pääsihteeriksi ja hartaasti odotettu ulkopolitiikan tähtihetki päättyi katkerasti maailmanjärjestön turvallisuusneuvostossa pidettyyn äänestykseen.

Voiton peri musta hevonen Kurt Waldheim; itävaltalainen valtiomies, joka sittemmin maansa presidenttinä joutui kansainväliseen boikottiin, kun hänen natsimenneisyytensä paljastui.

Suomessa tapauksesta on jäänyt kansakunnan muistiin se, että Jakobsonin valinnan esti Neuvostoliitto. Turvallisuusneuvoston pysyvänä edustajana se käytti vetoaan Jakobsonia vastaan, ja peli oli sillä selvä.

Tapaus on sodanjälkeisen ajan kiistellyimpiä aiheita. Yksimielisyyttä ei ole siitä, mikä oli Moskovan motiivi.

Oliko veto tähdätty pelkästään länsimielistä Jakobsonia vastaan - kuten Urho Kekkosen elämäkerran kirjoittanut professori Juhani Suomi on selvittänyt - vai oliko se peräti suunnattu koko Suomen puolueettomuuslinjaa vastaan, kuten Jakobson on tulkinnut?

Kipeä kysymys on kuitenkin vähäpätöinen sivujuonne suurvaltojen juonittelujen verkossa. Uusien tietojen mukaan Neuvostoliitto ei ehkä ratkaissutkaan vaalia.

Waldheim tuli valituksi käytännössä Yhdysvaltain myötävaikutuksella. Se piti Jakobsonia houkutuslintunaan laskelmoidussa operaatiossa. Se tähtäsi istuvan pääsihteeri U Thantin kaatamiseen.

Jakobsonin ja Waldheimin kamppailusta paljastetaan ennen julkaisemattomia yksityiskohtia Yhdysvaltain virallisessa asiakirjasarjassa, jonka tuorein osa julkistettiin kolme viikkoa sitten 25. helmikuuta.

Foreign Relations of the United States - tai FRUS, jona se alalla paremmin tunnetaan - on vuodesta 1925 ilmestynyt mammuttimainen asiakirjasarja. Siihen kootaan presidenttikausittain Yhdysvaltain tärkeimpien ulkopolitiikan kysymysten olennaisimmat paperit sellaisenaan: salasähkeet, luottamukselliset muistiot ja keskeinen kirjeenvaihto.


Sarjan tuorein osa käsittelee presidentti Richard Nixonin kauden YK-politiikkaa. Kirjassa on omistettu kokonainen luku vuoden 1971 pääsihteerikysymykselle.


Jakobson kertoo saaneensa Yhdysvalloilta kaksi kertaa ehdottoman lupauksen tuesta. Ensimmäisen kerran kahden kesken Yhdysvaltain ulkoministeriltä William Rogersilta syyskuussa 1971 ja toisen kerran lokakuussa, jolloin läsnä oli myös muun muassa ulkoministeri Väinö Leskinen.
- Yhdysvallat tulee äänestämään teidän ehdokkaanne puolesta ja ampuu alas jokaisen muun ehdokkaan, joka nostaa päätään, oli Rogers Jakobsonin mukaan sanatarkasti todennut.

Yhdysvaltain virallisessa historiateoksessa ei ole Jakobsonin kertomista tapaamisista halaistua sanaa - sitoumuksista puhumattakaan.

Asiakirjakokoelma ei itse asiassa pidä ulkoministeri Rogersia edes päättäjänä. Hänellä oli Yhdysvaltain ulkopolitiikassa statistin osa.

Todellinen valta oli tässäkin asiassa presidentin turvallisuuspoliittisella neuvonantajalla Henry Kissingerillä ja hänen läheisimmällä avustajallaan Marshall Wrightilla.

Kolmas vahva mies oli Yhdysvaltain YK-suurlähettiläs George Bush, joka myöhemmin valittiin presidentiksi ja joka on nykyisen presidentin George W. Bushin isä.

Amerikkalaisten taktiikka alkoi muotoutua syyskuussa sen jälkeen, kun Marshall Wright oli keskustellut Jakobsonin kanssa.

Wright kuvaili vaikutelmiaan Kissingerille toimittamassaan muistiossa. Vaikka Jakobson oli vahva ja osaava, Wrightiä kalvoi Bushin tapaan epäily, että jos Yhdysvallat kiinnittyy Jakobsoniin, loppusuoralla U Thant kiilaa ohi.
- Tehdään mikä on mahdollista, että päästään eroon Thantista, Henry Kissinger kirjoitti avustajansa muistion kulmaan.

Jakobsonista oli näin tullut Yhdysvalloille nappula, jolla krokattaisiin Thant. Tilalle talutettaisiin Waldheim sen jälkeen, kun Jakobson olisi kaatunut.

Suomalaisille valehdeltiin häpeämättä. Jakobsonin annettiin olla siinä uskossa, että Yhdysvallat olisi hänen takanaan.

Kampanjassa mukana ollut Risto Hyvärinen keskusteli Kissingerin kanssa 9. marraskuuta. Tapaamisesta laaditun amerikkalaisen muistion mukaan Kissinger oli vakuuttanut, että Yhdysvallat tukee Jakobsonia ja käyttää “parhaan vaikutusvaltansa”, haotta hänet valittaisiin pääsihteeriksi.

Kissingerin lausunto oli tyylipuhdas harhautus, jota Jakobsonin tukijoukot eivät osanneet tulkita.

Kohteliaita sanoja käyttämällä suomalaisiin pumpattiin piristeitä, että nämä jaksaisivat roikkua menossa mukana.

Seuraavana päivänä Kissinger nimittäin kirjoitti avustajalleen:
- Jakobson ei kiinnosta minua vähäisissäkään määrin.

Vaalin lähestyessä suurlähettiläs Bush sai ohjeet tunnustella muilta turvallisuusneuvoston pysyviltä jäseniltä Jakobsonin läpimenon mahdollisuuksia. Ennen muuta piti työskennellä sen hyväksi, että U Thant ei saisi jatkoaikaa. Piti myös varoa tärvelemästä Waldheimin ehdokkuutta.

Osoittautui, että ainoastaan Englanti piti Jakobsonia parhaana.

Äänestykset aloitettiin neuvostossa 17. joulukuuta. Bush äänesti Jakobsonin puolesta, mutta ei käyttänytkään vetoa Waldheimia vastaan.

Tämä järkytti suomalaiset. Koko kampanjalta oli suomalaisten mielestä pudonnut pohja, sillä Bush paljasti näin venäläisille, että Waldheim kelpasi amerikkalaisille.

Jakobson epäili ensin, että Bush oli toiminut vastoin ulkoministerinsä ohjeita.

Jakobsonin mukaan oli näet sattunut niin, että äänestyksen alkaessa ulkoministeri Rogers oli ollut Nixonin luona Bermudassa. Sieltä oli lähetetty Bushille sähke, jossa kehotettiin käyttämään vetoa Waldheimia vastaan. Mutta ohje tuli perille liian myöhään.

Yhdysvaltain virallinen historiankirja kumoaa Jakobsonin kertomuksen.

Rogers todellakin oli lähettänyt sähkeen, mutta siinä ei suinkaan neuvottu käyttämään vetoa Waldheimia vastaan vaan hänen kohdallaan piti äänestää taktisesti tyhjää.

Suomalaisten toivonkipinää piti yllä enää Kiina. Kiinalaiset vakuuttivat suomalaisille estävänsä Waldheimin valitsemisen myöhemmissä äänestyksissä.

Tätä viestiä kiikutettiin myös Bushille, joka oman kertomuksensa mukaan luotti suomalaisten tietoihin.
- Ei epäilystäkään: kiinalaiset käyttävät vetoaan Waldheimia vastaan hamaan loppuun saakka, oli Jakobson Bushin mukaan vakuutellut.

Mutta viimeisessä vaalissa kiinalaisetkin pettivät.

- Oli miten oli - se, että suomalaiset asettivat pätevän ehdokkaan kentälle varhaisessa vaiheessa ja pitivät hänestä kiinni loppuun saakka, auttoi varmistamaan, että Neuvostoliiton ykkösehdokas U Thant ei tullut valituksi, Bush summasi käydyn kamppailun."

Kauppalehti. Presso. Raha & Valta. Olli Ainola. Lauantaina 19. maaliskuuta 2005. Katkelmia.Washington petti Max Jakobsonin.


"Suomalainen todellisuus".  “Yhdysvallat veti tuen Jakobsonin YK-valinnalta”.

Keskisuomalainen. Uutiset. Sunnuntaina 20.03.2005.
“Yhdysvallat veti tuen Jakobsonin YK-valinnalta”.
"Helsinki. Kauppalehti Presson mukaan Yhdysvallat kallisti vuonna 1971 YK:n pääsihteerin valinnan suomalaisen Max Jakobsonin ja itävaltalaisen Kurt Waldheimin välillä Waldheimin hyväksi. Yhdysvaltojen ykköstavoitteena oli estää pääsihteeri U Thantin jatkokausi.
Lehti perustaa tietonsa äskettäin julkaistuun Yhdysvaltain ulkoministeriön viralliseen asiakirjasarjaan. Sen mukaan Yhdysvalloissa pääteltiin, että jos maa takertuu Jakobsoniin, voiton vie lopulta NL:n ykkösehdokas Thant.
Lehden mukaan Jakobsonin annettiin olla siinä uskossa, että Yhdysvallat olisi hänen takanaan. Presidentti Richard Nixonin turvallisuuspoliittinen neuvonantaja kirjoitti avustajalleen, ettei Jakobson kiinnosta häntä “vähäisissäkään määrin”.
Itse vaaleissa Yhdysvaltain YK-suurlähettiläs George Bush äänesti Jakobsonin puolesta, mutta ei käyttänyt veto-oikeuttaan Waldheimia vastaan."
Keskisuomalainen. Uutiset. Sunnuntaina 20.03.2005. (2 palstaa ylhäällä).


"Suomalainen todellisuus".  
 


"Kauppalehti Presso: Yhdysvallat veti tuen Jakobsonilta."

Helsingin Sanomat. Sunnuntaina 20.03.2005..
Kauppalehti Presso: Yhdysvallat veti tuen Jakobsonilta.
"Kauppalehti Presson mukaan Yhdysvallat kallisti vuonna 1971 YK:n pääsihteerin valinnan suomalaisen Max Jakobsonin ja itävaltalaisen Kurt Waldheimin välillä Waldheimin hyväksi. Yhdysvaltojen ykköstavoitteena oli estää pääsihteeri U Thantin jatkokausi.
Suomessa vallalla olevan käsityksen mukaan Jakobsonin valinnan esti Neuvostoliitto. Lehti perustaa tietonsa äskettäin julkaistuun Yhdysvaltain ulkoministeriön viralliseen asiakirjasarjaan.
Waldheim tuli valituksi käytännössä Yhdysvaltain myötävaikutuksella. Se piti Jakobsonia houkutuslintunaan laskelmoidussa operaatiossa. Se tähtäsi istuvan pääsihteerin U Thantin kaatamiseen, lehti kirjoitti lauantaina.
Yhdysvalloissa pääteltiin, että jos Yhdysvallat takertuu Jakobsoniin, voiton vie lopulta Neuvostoliiton ykkösehdokas burmalainen Thant. STT
Helsingin Sanomat. Sunnuntaina 20.03.2005.. (1 palsta keskellä).


"Suomalainen todellisuus".  "Suurvaltoihin ei kannata luottaa."
Kuva: Pertti Manninen.

Iltalehti. Pääkirjoitus. Maanantai 21.03.2005
Suurvaltoihin ei kannata luottaa.

Paljastukset YK:n pääsihteeripelistä 1971 osoittavat, että Max Jakobson oli vain isojen poikien uhrattava nappula.

YK:n pääsihteerin valintaprosessi 1971 on Suomen lähihistorian suuria kiistakysymyksiä. Max Jakobsonille tappiosta tuli trauma, jota hän on purkanut monissa teoksissaan kehittelemällä mutkikkaita teorioita. Kauppalehti Presson artikkeli tuoreesta Yhdysvaltain ulkopoliittisesta lähdejulkaisusta (Foreign Relations of the United States) vastaa moniin kysymyksiin “suoraan hevosen suusta”.

Jakobson oli alkuperäislähteiden mukaan Yhdysvalloille lähinnä pelinappula, jolla kaadettiin hyljeksityn U Thantin jatkoaika. Tämän onnistuttua jenkeille kelpasi Itävallan Kurt Waldheim, jonka natsimenneisyyden ainakin Neuvostoliitto lienee tiennyt. Tieto tarjosi Kremlille kiristysruuvin. Myös Kiina petti yli-innokkaiden suomalaisten odotukset.

Kuvaavasti Yhdysvaltain ulkopolitiikan vahva mies Henry Kissinger valehteli Jakobsonille sumeilematta tukilupauksen pitääkseen suomalaiset pelivireessä Avustajalleen Kissinger kirjoitti päivää myöhemmin, ettei “Jakobson kiinnosta minua vähääkään”.

Jakobson olisi tosin kelvannut jenkeille, mutta he antoivat Neuvostoliitolle tilaisuuden käyttää vetoaan. Näin Kreml näytti Yya-kumppanilleen paikan suurpolitiikan koirakoulussa. Ehkä ratkaisuun vaikutti Jakobsonin länsimielisyys. mutta tuskin kukaan muukaan suomalainen olisi Leonid Brezhneville kelvannut.

Mutkikas diplomaattinen peli YK:ssa vahvistaa J. K. Paasikiven opetuksen siitä, ettei suurvaltoihin pidä luottaa. Omat globaalit intressit ovat niille aina ensisijaisia. Myös pienet maat varjelevat etujaan, mutta niiden pelikenttä on ahdas.

Jakobson oli 1971 jo kokenut diplomaatti ja historian tutkija. Omassa asiassaan hän katseli suurvaltojen edustajien lausumia silti kovin sinisilmäisesti.

Suurvaltojen eteen ei pidä myöskään heittäytyä rähmälleen, saati käyttää niitä hyväkseen kotoisissa valtapeleissä. Ben Zyskowiczin päiväkirjan saama vastaanotto - viimeksi Nykypäivässä 18.3 - on vahvistanut sen, että suomettumista on tutkittava kunnolla.

Vielä tärkeämpää on varoa “uussuomettumista” oman Euroopan Unionimme tai ainoan supervallan suunnalla. Esimerkiksi Suomen Nato-jäsenyyttä ei kannata perustella sillä, että Yhdysvallat on suuri ja mahtava, vaan ratkaisut on tehtävä vain omien turvallisuusetujemme pohjalla. Millään suunnalla ei pidä silti uhitella. Ja kuten Paasikivi sanoi, hatun nostaminen ei maksa mitään. Moskovan voitonjuhliinkin voi siis mennä.

Iltalehti. Pääkirjoitus. Maanantai 21.03.2005
Suurvaltoihin ei kannata luottaa.
(Iltalehden vastaava päätoimittaja on Kari Kivelä ja päätoimittaja Petri Hakala).


"Suomalainen todellisuus".  "Pääsihteeriehdokkaalta puuttui oleellinen tuki."


Keskisuomalainen. Pääkirjoitus tiistaina 22.03.2005.
Pääsihteeriehdokkaalta puuttui oleellinen tuki.

Suomi kampanjoi suurlähettiläs Max Jakobsonin nostamiseksi Yhdistyneiden Kansakuntien pääsihteeriksi vuonna 1971. Ehdokas Jakobson oli luonnollisesti poikkeuksellisen aktiivinen. Hanke kaatui loppusuoralla. Valituksi tuli Itävallan Kurt Waldheim, vaikka hänen nuoruudenaikaiset natsiyhteytensä olivat tiedustelupalvelujen tietämiä.

Ministeri Max Jakobson on syyllistänyt kuningastiensä katkaisemisesta kommunistisen neuvostoliiton. Myös presidentti Urho Kekkosen on katsottu antaneen periksi Moskovalle tarpeettoman helposti. Jakobson on ehkä innokkain Suomen lännettäjä. Suomen viejä mahdollisimman kauaksi suurnaapurinsa Venäjän vaikutuspiiristä ja liittämiseksi Yhdysvaltain uskolliseksi liepeilijäksi. Suomalaisten enemmistö kavahtaa tätä linjaa. Jakobsonilla on kuitenkin käytössään maan suurin sanomalehti ja uskollinen ystäväpiiri. Propagointi on vahvaa ja väsymätöntä.

Kauppalehti Presson mukaan Yhdysvallat ei halunnut takertua Jakobsonin pääsihteerisyteen vaan veti häneltä tukensa, kun Washingtonissa pelättiin Neuvostoliiton ykkösehdokkaan burmalaisen U Thantin saavan muutoin jatkoajan pääsihteeriydelleen. Täten Waldheim valittiin Yhdysvaltain myötävaikutuksella. Yhdysvallat piti Jakobsonia eräänlaisena houkutuslintunaan pitkälle laskelmoidussa operaatiossa. Tärkeintä oli U. Thantin kaataminen. Kauppalehden uutinen perustuu Yhdysvaltain ulkoasiainministeriön viralliseen asiakirjasarjaan.

Yhdysvaltain menettely lienee pettymys monille suomalaisille. Nyt ei enää voida syyllistää pelkästään itäistä rajasuurvaltanaapuriamme ja ylistää amerikkalaisten myötäsukaisuutta. Vähitellen lienee syytä tunnustaa suurvaltojen pelaavan keskenään peliä, jossa pienet valtiot ja niiden hyvätkin kyvyt jäävät helposti toisen luokan toimijoiksi, vaikka heidät saatetaan hahmottaa julkisuudessa mestaruussarjalaisiksi. Maailmanpolitiikka on aina ollut täynnä diplomaattisia juonia, joista osa paljastuu vasta pitkän ajan kuluttua tapahtumahetkestä.

Keskisuomalainen. Pääkirjoitus tiistaina 22.03.2005.(Keskisuomalaisen päätoimittaja on Erkki Laatikainen).


"Suomalainen todellisuus".  "Suurvaltoihin ei kannata luottaa."

Helsingin Sanomat.  Muut lehdet. Tiistaina 22.03.2005. Suurvaltoihin ei kannata luottaa.
YK:n pääsihteerin valintaprosessi 1971 on Suomen lähihistorian suuria kiistakysymyksiä, kirjoittaa Iltalehti.
“Kauppalehti Presson artikkeli tuoreesta Yhdysvaltain ulkopoliittisesta lähdejulkaisusta (Foreign Relations of the United States) vastaa moniin kysymyksiin ‘suoraan hevosen suusta‘.”.
“[Max] Jakobson oli alkuperäislähteiden mukaan Yhdysvalloille lähinnä pelinappula, jolla kaadettiin hyljeksityn U Thantin jatkoaika. Tämän jälkeen jenkeille kelpasi Itävallan Kurt Waldheim, jonka natsimenneisyyden ainakin Neuvostoliitto lienee tiennyt.”
“Kuvaavasti Yhdysvaltain ulkopolitiikan vahva mies Henry Kissinger valehteli Jakobsonille sumeilematta tukilupauksen pitääkseen suomalaiset pelivireessä. Avustajalleen Kissinger kirjoitti päivää myöhemmin, ettei ‘Jakobson kiinnosta minua vähääkään‘.”
“Jakobson olisi tosin kelvannut jenkeille, mutta he antoivat Neuvostoliitolle tilaisuuden käyttää vetoaan. Näin Kreml näytti Yya-kumppanilleen paikan suurpolitiikan koirakoulussa. - -”
“Mutkikas diplomaattinen peli YK:ssa vahvistaa J. K. Paasikiven opetuksen siitä, ettei suurvaltoihin pidä luottaa. Omat globaalit intressit ovat niille aina ensisijaisia.”
Helsingin Sanomat Muut lehdet. Tiistaina 22.03.2005.
(Pääkirjoitusten vieressä. Helsingin Sanomien päätoimittaja on Janne Virkkunen).

http://www.sanomanetti.fi/2005/04/21/maxjakobson.html(32) Kokoelmasta RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012. 

Maaliskuu. Naistenpäivä

Ei ole naista, joka ei voisi synnyttää kuninkaan neuvonantajaa.
Viisaus Afrikasta

Souda nainen, vene kantaa, vaikka tuuli vastustaa.
Souda kohti vastarantaa. Vielä ei saa uuvuttaa.

Souda, nainen, vesi musta kuohuu alla airojen.
Matka vaatii ponnistusta: etenet vain tahtoen.

Pienen naisen suuri sydän näyttää meille kaiken hyvän.

Pois alta ukkovalta! Naiset marssii pyykin alta.

Äidit, siskot, tyttäret, naiset kaiken ikäiset,
tänään juodaan kuohuvaa, ja tiskit saavat odottaa.

Malja naiselle! Voisimmepa langeta hänen syliinsä joutumatta hänen käsiinsä.

Ambroce Bierce


Sunnuntai 2013-03-10 

1999- 2013:
Etusivuille!Vantaa. Krp:n tutkinta on laajentunut Lue!Pussiin vai pussista pois Kuva

2013 Maaliskuu. Vesipallomuisto Jalmari Torikasta.

Viikkosanomien entinen päätoimittaja Jalmari Torikka on siirtynyt taivaallisiin altaisiin helmikuun lopun maanantaina. Luin tämän Iltalehdestä, jonka poliittisena toimittajana hän toimi reilut kymmenen vuotta, ainakin. Eläkepäivillään hän vielä kirjoitti Jallun kabinettejaan, joista huokui syvällinen aistimus, missä mennään.

Iltalehti ei kirjoittanut mitään hänen Sanoman Viikkosanomien päätoimittajuudesta, eikä tällä nykyisellä viikkosanomat.fi- sivustolla ole tietenkään ollut yhtään Torikan kirjoitusta. Rohkenen kuitenkin omaisten surun keskellä, lämmin osanottoni, kirjoittaa yhden pienen muiston, miten minä hänet ensimmäisen kerran kohtasin hänelle rakkaan harrastuksen, vesipallon parissa.

Helsinginkadun uimahallissa käydessäni HTU:n seuravuoroilla illalla jouduin pikkuhiljaa harjoituksissa varamaalivahdiksi. Kerran jouduin sitten maalinsuulle ensimmäiseen peliini, Ja vastustajana lienee jo silloin ollut konkarien perustama FGO-seura, For Gentelemen Only, jossa oli entisiä Simmiksen ja Vetehisten pelaajia, mm. Stig-Olof Grenner ja Klaus Bremer ja monia muita aikanaan Suomen parhaita uimareita. Tämä siis siinä 60-luvun puolivälin tienoilla.

Jostain syystä kuvittelin, sääntöjähän en tarkkaan tuntenut, ensimmäisessä pelissäni, että maalivahdilla olisi jotain erikoista suojaa pelissä, Kun sitten pallontavoittelutilanteessa aivan maaliviivalla Torikka tuli ”kimppuuni”, rupesi tökkimään häntä kyynärpäälläni päin pläsiä. Eihän siitä hyvää seuranut. Minut heitettiin altaasta rangaistuksen ajaksi, ei sentään kokonaan pois pelistä.

Suihkutiloissa sitten kuulin, kuinka Torikka kysyi joukkueemme hyökkääjältä, Kari Jokiselta, muistini mukaan: ”Mikä sille veskarille oikein tuli, kun se sai sellaisen hepulin?” Lymysin omassa lokerossani ja en enää muista mitä Jokinen vastasi, jotain rauhoittavaa ehkä. Myöhemmin Kari kertoi, että pelaajilla ja yleisöllä oli hauskaa, koska Torikka tunnettiin aika rajuna pelaajana, Olihan hän nyt saanut kirjaimellisesti nenilleen!

Eihän tästä mitään hampaankoloon jäänyt ja Jallu tervehti myöhemmissä peleissä ystävällisesti hymy suupielissään.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Sunnuntai 2013-03-10 11:19

http://viikkosanomat.fi/2013/03/10/vesipallomuisto-jalmari-torikasta/

TUULI KÄY HEIDÄN YLITSEEN ...Tilaa nyt ja inspiroidu!
Eyes Wide Open

ASIAKASPÄÄTE
Myynti tai vuokraus

phuket.fi - patong.fi

Ilmoita ilmaiseksi sivu!
101 ilmoitusta!


Yläkuva: "Lintu levittää siipensä ja lentää yläilmoihin, heijastuma bussin ikkunaan, jostakin".
Alakuva: "Keljonlahden voimalaitos tupruttaa savujaan tuottaessaan energiaa kaupunkilaisille".
Jyväskylä. Lohikoskentie. Sunnuntai 2013-03-10 15:44. Kuva 3x-telellä kaupunkia kutistaen. Pertti Manninen. Yhdistä!


Matti Nykänen Seiskassa Kuva Puhkupillit Videot Snow Rugby 2013 Videot Sininen kirja naurattaa Kuva Isa Asp Lue! Arkisto 2000: Politiikka Lue!


Lauantai 2013-03-09 

1999- 2013:
Etusivuille!

LapsuusPussiin vai pussista pois Kuva

Ihmisiä kaupungissa. Osa 3 KuvatIhmisiä kaupungissa. Osa 2 Kuvat

Ihmisiä kaupungissa Kuvat

Ryhdikäs pari Kuva

Puhkupillit. Viisi soittoa. VideotVanha lastensairaala hajoaa käsiin Kuva"Sininen kirja naurattaa" KuvaSnow Rugby VideotKevytherkut. Kuva

Filosofi Pekka Himanen keruumatkalla
Kuvasarja

Kalevalan päivän liputusta 28.02. KuvaSydämelleni. Lue!Tyytyväinen Kuva"Universumin loppu häämöttää". KuvaViina Lue!

Talvilomalle Kuva

 

2013 Maaliskuu. Vantaa. Krp:n tutkinta on laajentunut, epäiltyjä on useita. Helsingin Sanomat 08.03.2013.


Suurrakennuttaja VVO:n johtaja kaavoitti Vantaata.


Johtaja junaili politiikassa yhtiönsä asioita. VVO:n johtajalla oli tiiviit suhteet Vantaan Jukka Peltomäkeen ja arkkitehtitoimisto Forma-Futuraan.


Tästä on kysymys. Peltomäki-tutkinta valmistunee keväällä.

- Vantaan entiseen kaupunginjohtajaan Jukka Peltomäkeen (sd) ja arkkitehtitoimisto Forma-Futuraan liittyvän rikostutkinnan on määrä valmistua keväällä.
- Tutkinta alkoi kesällä 2011, kun HS oli kertonut Peltomäen asuneen vuodesta 1994 edullisesti vuokralla Forma-Futuran omistajan Leila Tuomisen asunnossa.
- Krp:n tutkinta on laajentunut, epäiltyjä on useita.

Helsingin Sanomat Perjantaina 08.03.2013. Uutiset. Katja Kuokkanen ja Marja Salmela.

Tapio Päivinen, Jukka Peltomäki, Leila Tuominen, VVO, Arkkitehtitoimisto Forma-Futura.


Lue myös!

”Helsingin Sanomat jatkaa tänään lauantaina 2011-07-02 Vantaan kaupunginjohtajaksi valitun Jukka Peltomäen kytkösten selvittelyä. Kerrotaan firmojen ja konkurssien historiasta ja juttuun on eksynyt seuraavaakin:
LAINAUS
”Yksi Peltomäen, Tuomisen ja Terävän yhteinen tuttu on asianajaja Pekka Mononen. Hänellä on asianajotoimisto samassa osoitteessa kuin Forma Futuran ja Terävän asunnon, jossa asuu nyt Tuominen.”
LAINAUS LOPPUU"

http://viikkosanomat.fi/2011/07/02/osoite-monessa-mukana-asianajaja-pekka-mosonen-toimiston-osoite-on-sama-kuin-forma-futuran-ja-pekka-teravan-asunnon-jossa-asuu-nyt-leila-tuominen-asianajotoimisto-pekka-mononen/


Asianajajan kunnianloukkausjuttu yhä oudompaan valoon.

"Uudet otsikot: Helsingin Sanomat torstaina 04.10.2012: Peltomäkeä epäillään törkeästä lahjusrikoksesta. Laajentuneessa rikostutkinnassa on MTV3:n mukaan useita muita epäiltyjä.
Ilta-Sanomat torstaina 04.10,2012: MTV3: Lahjusskandaalista kasvoi korruptiovyyhti.
Helsingin Sanomat perjantaina 05.10.2012: Peltomäki voidaan tuomia 90-luvun teoista."

http://www.sanomanetti.fi/2012/10/07/etusivu.htm


Viikkosanomat-blogin kirjoitus syksyltä 2011:
Kaavoitus ja arvonnousu. Poistettu myynti-ilmoitus

LAINAUS lepotilaan laitetusta ilmoituksesta:
”Talon ja tontin tiedot

Käräjäoikeus määräsi nämä edellä olevat kaksi kirjoitusta poistettaviksi!

Valituslupahakemus Korkeimpaan oikeuteen on liitteenä tämän kirjoituksen lopussa ja se päättyy lauseeseen: "Tuomio ja seuraamismääräys sellaisesta rikolliseksi väitetystä teosta, jota ei ole käsitelty oikeudessa ja oikeudessa rikolliseksi todettu, ei ole kansanvaltaisen oikeusvaltion oikeusjärjestyksen mukainen." - Lue!

http://www.sanomanetti.fi/2012/10/07/etusivu.htm


Case Nettisanomat

Korkein oikeus (KO) on ottanut käsiteltäväkseen kunnianloukkausasian, jossa Nettisanomien päätoimittaja tuomittiin Jyväskylän käräjäoikeudessa rangaistukseen ja seuraamuksiin ja johon asiaan Vaasan hovioikeus ei myöntänyt valituslupaa. KO myönsi valitusluvan tekstien poistamista koskevaan osaan ja itse kunnianloukkausasiaan KO ottaa kantaa tämän osan käsittelyn yhteydessä.
Jutussa on vastaajana Pertti Manninen, vastaava päätoimittaja, ja asianomistajina asianajaja Pekka Mononen, Asianajotoimisto Pekka Mononen Ky, ja myyntipäällikkö Lauri Kara, Nordea Pankki Oy.

1. Johdanto
2. Sivujen / tunnistetietojen poistaminen
3. Hakutulokset todistusaineistona
4. Oikeudenkäyntikuluista
5. The End

http://www.sanomanetti.fi/2013/01/26/etusivu.html#casenettisanomatTilaa nyt ja inspiroidu!
Eyes Wide Open


ASIAKASPÄÄTE
Myynti tai vuokraus


Patong Ravintola - Sauna ja kabinetti -
Flying Finn Vene-Kalastus -
Vuokrattava Talo- Huvila

phuket.fi
- patong.fi


Ilmoita ilmaiseksi sivu!
101 ilmoitusta!


HYMY - SMILE
elokuvasta NYKYAIKA
1936

SMILE, thou' your heart is aching,
SMILE, even tho' it's breaking,
When there are clouds in the sky,
you'll get by,
If you SMILE though your fear and sorrow,
SMILE and maybe tomorrow,
You'll see the sun come shining thru
for you.

Light up your face with gladness,
Hide ev'ry trace of sadness.
Alto' a tear
may be ever so near,
That's the time you must keep on trying,
SMILE, what's the use of crying,
You'll find that life is still worth while,
If you'll just SMILE.


HYMY - AIN'

AIN', hymy voimat antaa.
AIN', hymy taakat kantaa,
harmaatkin pilvet puistat
kun muistat
hymy AIN' pois vie murheen, huolen,
AIN', hymy ilon puolen
tuo auringon paistelulle,
sulle.

Kasvoillesi onni suo.
Suru aina murheet tuo,
nyt ne peitä,
kaikk' kyyneleet heitä.
Nyt se on tehtävä, itku pois,
AIN', hymy elämän tois.
Taistele, muista sääntö vain,
niin, hymy AIN'.

Suomennos 2001
Pertti Manninen

SMILE


1922

"As twilight
came on,
the empty castle became alive
with
menacing shadows."

Nosferatu
F.W. Murnau


1922

New Plague Baffles Science

A mysterious epidemic of the plague has broken out in eastern Europe and in the port cities of the Black Sea, attacking principally the young and vigorous.

Nosferatu
F.W. Murnau 1922
"Tallinnaan avataan nimeäni kantava ravintola viimeistään kesällä. Kippis! Matti Nykänen kertoo suunnitelmistaan." Seiska torstaina 2013-02-14.
Perjantai 2013-03-08 14:21. Keski-Suomi. Laukaa. Laukaantie. Kahvilaravintola Rosanne iIltapäivän auringossa. Kuva Pertti Manninen.


Etusivu torstaina 9. maaliskuuta 2000

Ahne Ahtisaari

Muuttuuko kimallus kullaksi?

Kyllä tässä sen verran pitää näyttää, että minä olen kunkku, jos en linnassa niin ainakin rahan ja etujen kahmimi-
sessa.

Olen todennut, että sehän se tovereita potuttaa! Sainhan sen Kulvikinkin pelastettua!


Presidenttiehdokas Hautala tiukkana: Kosovo ei tee tyhjäksi presidentti Ahtisaaren aikaisempia virheitä.

Ahtisaari politikoi 1:
Ilkka Hakalehtoa ei kutsuttu linnan itsenäisyysjuhliin.

Ahtisaari politikoi 2:

Rahakätkijöiden "asiamies" Hannes Kulvik kutsuttiin!

OIKAISU: Bergerac oikaisee: Hannes Kulvik operoi Jerseyn saarilla, ei Cayman-saarilla.
Lue ainutlaatuinen kirje!


TAUSTAA:
Hannes Kulvikin uraputki: Käräjäsalista Linnan juhliin.
Katkelma kirjoituksesta Taloussanomissa 11.12.1999.

Lue lisää tulevina aikoina!

NYKYAIKACHARLES CHAPLIN 1936


Heikko Heinonen

Postin teurastus johtuu ajan muutoksesta!

Vaikka Lipponen ja Niinistö kuinka jyräisivät, niin aina minä selvityksen keksin. Ne kai kokeilee kuinka paljon minua passaa mankeloida, ensin lasten esikoulussa ja nyt postin teurastamisessa.

Uskokaa vain, kyllä minua irtisanottavat käy sääliksi.

Mutta kun tämä ajan henki on nyt tällainen ja täytyyhän minunkin ajatella tulevaisuuttani!


Leonia - Posti -Sampo - Pohjola: Kokonaisuus kadoksissa

Antero Kekkonen -
läpinäkyvä hurskastelija

Posti ei saa ottaa muitakaan pankkipalveluja!
Itsemurhasopimuksen tehneet Postin johtajat myös irtisanottavien listalle!

Posti: Postin työntekijä keskustelussa, jossa etsittiin Postille uusia töitä: "Asialla alkaa olla jo kiire. Kahden kuukauden perästä aletaan käydä jo YT-neuvotteluja." (irtisanomisneuvotteluja)

Liikenneministeri Olli-Pekka Heinonen:
"Kun Leonian kanssa oltiin neuvotteluissa, ei tietenkään voinut käydä muiden kanssa neuvotteluja."

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kalliomäki: "On tullut hyviä ehdotuksia päivittäin, tulevaisuuden suhteen olen optimistinen."

Lue lisää tulevina aikoina!

NYKYAIKACHARLES CHAPLIN 1936


Liukas Lipponen

Perustuslaki ei ole minua varten!

Kaikkihan sen tiesivät, että Ahtisaari oli jo hoitamassa omia asioitaan Wihurin lentokoneessa ja jonkunhan se Itävalta-päätös piti tehdä!

Turha siitä minulle on käräjiä pitää.


Pääministeri Paavo Lipponen: "Tarkoitin, että Norja ei voi olla kokouksessa päättämässä."


Maailman tärkein asia!

Formula - maailman tärkein asia?
Formulapomo möi puolet miljardiomaisuudestaan keplottelukaupoin.

Miksi Schumacher ei ole suosittu Saksassa?

Lukijalta: Schumacher Saksassa nyt suositumpi kuin koskaan

Formula ja tupakka. Häkkistä juhlimassa.
Hannu Hurme: "En halua olla osana sirkuksessa" (Viikkolehti 19.11.1999).


torstaina elokuun 19. päivänä vuonna 1999
MTV3 ja Helsingin Sanomat mainostavat tupakkaa lainvastaisesti!
Mika Häkkinen - elävä tupakkamainos


maanantaina syyskuun 20. päivänä 1999
Helsingin Sanomat ryhdistäytyi Häkkiskuvassa "Länsi"-tupakkaa ei juuri erottanut.

Uusia tappajan ystäviä.

Lue lisää tulevina aikoina!

Nihkeä Niinistö

Tästä kaikki alkoi!Soneran osakemyynti
Soneras aktieförsäljning
28.9-12.10.19999

Kansallisvarallisuuden hukkaaminen Kansallisen kokoomuksen johdolla, kun Kansallispankkikin on jo ruotsalaisten omistuksessa!

Mitä kuuluu eläkeläisten leikatuille indekseille ja pitkäaikaistyöttömien indeksikorotuksille?


Soneran osakeanti: Mihin Pekka Vennamo todella syyllistyi?

Kokoomusministerien vauhti tasapainossa:
Niinistö ei viihdy, Sasi kiihdyttää.

Leonia - Posti -Sampo - Pohjola: Kokonaisuus kadoksissa

Merita luisui ruotsalaisille, siniristi haalistuu

MeritaNordbanken selkeyttää konserni-rakennettaan.

Lue lisää tulevina aikoina!


Jutut ja artikkelit kirjoitti ja kuvat kuvasi Pertti Manninen 1998, 1999 ja 2000 Laukaassa ja Jyväskylässä.
Ahtisaari torstaina 9. maaliskuuta 2000

"Boris Jeltsinille myönnettiin lähtiessä rikosoikeudellinen immuniteetti. Augusto Pinoccio näytti brittilääkäreille pitkän nenän. Tässä katsannossa Ahtisaaren jälkipresidentilliset toimet eivät tietenkään täytä kansainvälisen kunniallisuuden vaatimuksia." Bisquit Ilta-Sanomat torstaina 9.3.2000.

NYKYAIKACHARLES CHAPLIN 1936


 

Muut lehdet: Ilta-Sanomat torstaina 9.3.2000.

Bisquit Seppo Ahti.
Kaksi otetta "Viran puolesta" -pakinasta.

"Ahtisaari on lupautunut kahden pörssiyhtiön, UPM Kymmenen ja Elcotegin hallituksiin."

"UPM Kymmenellä ja Ahtisaarella on yhteistyöhistoriaa yrityksen Indonesian valloitusvuosilta. Ahtisaari myönsi paikallisille napamiehille pari kauppapoliittisesti asemoitua kunniamerkkiä. Pari suomalaista taiteilijaa palautti sen johdosta päikseen omat koristeensa. Valtio selvisi nettotappioitta."

"Elcotec on Suomen piiponlaaksossa syntynyt menestystarina. Johtaja Piippo itse on firman turvallinen nabokovhahmo, joka ajaa yrittäjän asiaa Harrikalla.
Piippolan vaari otti Vaappolan piiriin koska herrat ovat kavereita."
Nuoret kuin karjaa torstaina 9. maaliskuuta 2000Harjun huminaa:

Nuoret kuin karjaa infoinnon ilmapiirissä


Täältä on lähdettävä. Tanssisali Lutakko varjostaa Paviljonkia.

Jyväskylä ei löydä paikkaa elävän musiikin yhdistykselle?

Nyt näyttää siltä, että kaikki vastustavat uutta sijoituspaikkaa. Vanha juomatehdas ollaan jo ostamassa pois kaupungilta, jotteivat nuoret ainakaan sinne pääsisi!


"Nuorten kannattaa kuitenkin pitää huolta siitä, että eivät muuta mihinkään Lutakosta ennenkuin uudet tilat ovat varmasti valmiita!

Mihinkään väliaikaisratkaisuihin tai muihin lupauksiin ei kannata luottaa.

Valmistautukaa siihen, että voitte vielä joutua valtaamaan Tanssisali Lutakon!"

sanomanetti.fi torstaina 17 helmikuuta 2000 pm

Lue lisää!
Saako Jelmu musiikkitalon?

Viikon kuvakysymys: Mikä liikaa?
Aiemmin:

Viikon kuva:
"Romut pois paviljongin edestä!"


Jyväskylän kaupunkikuva köyhtymässä
Ennennäkemätön uuden rakentaminen ei säästä vanhaa!
Nettisanomat 99/7b
maanantaina syyskuun 20. päivänä 1999


Jääkö matkustajien etu aina toiseksi liikennekeskusten rakentamisessa?
Tarkastelussa Helsinki ja Jyväskylä

Yliopiston rehtori Sallinen Harjua nirhomassa

Mäki-Matin
perhepuisto ja demokratia

Jyväskylä-Paviljonki: "Riskit sosialisoitu - voitot yksityistetty!"

"Hjalliksen oppipoika", Jyväskylä-Paviljongin uusi toimitusjohtaja Petri Mäkinen:
"Viihde pitää sen yllä. Tietysti yhä kongresseja ja kokouksia, niiden yhteyteen viihdettä, konsertteja..." "tota noin niin" "Monitoiminen monitoimihalli, pienoismalli Hartwall-areenasta, noin 7 000 katsojaa."

"Paviljonki on, pysyy ja nousee." (Laatikainen)

"Paviljongin kakkiosvaiheeseen ei tarvita veromarkkoja."
(Mäkinen)

Jyväskylän kaupunki ryöstää rannat golf-yhdistykselle. Häikäilemätön kaava valmisteilla. (21.9.99)

Sippulanniemi aidataan golffareille. (20.07.99)

Sosialisointia Jyväskylässä:
Epäpyhä allianssi (SDP, vas, krist ja vihreät sekä GOLF-puolue) ryöstää asukkaiden talot ja rannat Sippulanniemessä!

Keskisuomalainen hiljaa kuin kusi sukassa!

"Sippulanniemen golf-kaava hyväksyttiin mutinoin Jyväskylässä".

Lue lisää tulevina aikoina!

http://www.sanomanetti.fi/2000/03/09/etusivu.htm
http://www.sanomanetti.fi/2000/03/09/ahtisaari.htm
http://www.sanomanetti.fi/2000/03/09/nuoretkarjaa.htm
 

Matti Nykänen Seiskassa Kuva Puhkupillit Videot Snow Rugby 2013 Videot Sininen kirja naurattaa Kuva Isa Asp Lue! Arkisto 2000: KSP-kaappaus Lue!


Puhkupillit. Viisi soittoa Videot Snow Rugby Tournament 2013 Videot Sininen kirja naurattaa Kuva Sydämelleni. Isa Asp Lue! Universumin loppu Kuva
"Vanha lastensairaala hajoaa käsiin - Nyt kyllä raskennetaan yhdessä uusi - Lahjoita 10 - Lahjoita 20- Uusi lastensairaala - Katso ketkä jo ovat talkoissa mukana: http://www.uusilastensairaala2017.fi
"Mitä kuuluu?" Maanantai 2013-03-04 16:03. Jyväskylä. Vapaudenkatu. Paikallisterminaali. Kuva: Pertti Manninen. Laajenna!


Kevytherkut koukuttavat Kuva "Kyllä minä luotan siihen, että ..." Video Sydämelleni. Isa Asp Lue! Universumin loppu ... Kuva Viina Lue! Filosofi Kuvat


Runeberg-palkittu runoilija Olli-Pekka Tennilä Lue! Sydämelleni. Isa Asp Lue! Universumin loppu ... Kuva Avauslyönti Kuva Viina Lue! Filosofi Kuvasarja


Universumin loppu ... Kuva Avauslyönti Kuva Viina Lue! Filosofi Pekka Himanen keruumatkalla KuvasarjaJokerit, Harry Harkimo ja Jarkko Ruutu Lue!


Filosofi Pekka Himanen kiekuu alastomana eduskuntatalon katolla ... Kuva Harry Harkimon Jokerien Jarkko Ruutu teloo ... Lue! Kalervo Kummola ei käyttänyt kannabista! Lue! Välitunti Kuva Harvinainen päivä Kuvat
HS:n kuvateksti: "Jokerien Ossi Väänänen työnsi HIFK:n ykköshyökkääjän Mikael Granlundin päin maalikehikkoa. Tilanne kuumensi IFK-valmentaja Kari Jalosen."
Alkuperäinen kuva: Antti Aimo-Koivisto. Kuva HS:n urheilusivulta lauantaina 2011-03-19 klo 06:16 voimakkaasti rajattuna perspektiivivääristymineen. Pertti Manninen.

http://www.sanomanetti.fi/2011/03/19/etusivu.htm


1999

”Ottelun typerimmästä tempusta vastasi kuitenkin Pasi Holkkonen. Hän iski JYPin Vesa Pontoa törkeällä kahden käden viikateiskulla suoraan käsivarsille. Heti ottelun jälkeen Ponto ei vielä kyennyt puristamaan kättään nyrkkiin, mutta vamman todellinen laatu selviää myöhemmin."
(Ilta-sanomat 23.11.1999, Tuomas Nyholm)

"Tappio kävi jokeripelaajien luonnolle. Viimeisessä erässä Jokerit tarjoili Areenan yleisölle mauttoman hakkaamisnäytöksen, joka tuotti tolkuttomasti jäähyjä ja vammoja keskisuomalaisille. JYPin puolustaja Vesa Ponto joutui keskeyttämään pelaamisen saatuaan Antti Hulkkosen kovan iskun käteensä. JYPin kunniaksi on sanottava, että maltti säilyi kiitettävästi. Keskisuomalaiset eivät menneet mukaan Jokerien mailasotaan.

Jokerien esitystä ei voi puolustella mitenkään. Ensin pelataan huonosti ja sitten ruvetaan hakkaamaan. Jokerit kokosi kaikkiaan 73 minuuttia jäähyjä. Parhaimmillaan jäähyaitiossa oli kuusi jokeripelaajaa samanaikaisesti.

"Toivottavasti Ponto ei loukkaantunut pahasti, sillä meillä on puolustajista pula", (JYPin valmentaja Mika) Saarinen sanoi.
(Helsingin Sanomat 23.11.99, Kaarlo Sundell) .

http://www.sanomanetti.fi/1999/11/25/n9917urheilu.htm

2003

Nettisanomat torstaina 16. tammikuuta 2003.
Polveen potkimista Hartwall-areenalla.
Liigan puheenjohtaja Jokeri-pomo Harry Harkimo: "Se on tän päivän jääkiekkoa".

MTV3 16.01.2003 klo 17.15 Lööpin takana-ohjelmassa.

Sotakirveet esiin.
Ilta-Sanomat 16.01.2003.Ilkka Ala-Kivimäki Tuomas Nyholm
"Tästä tilanteesta puhutaan vielä pitkään. HIFK:n paras hyökkääjä Tuomo Ruutu jään pinnassa loukattuaan polvensa Toni Sihvosen taklauksesta. Ruutu ei palaa kaukaloon enää tällä kaudella."(Kuva samennettu SanomaWSOY:n vaatimuksesta 2004-02-17).

Linkki:
http://www.sanomanetti.fi/2003/01/16/polveenpotkiminen.htm

Arkisto 2011

Käskyttikö Harkimo teloituksen?

Jääkiekko on vauhdikas peli niin kiekkokaukalossa kuin sen ulkopuolellakin. Se on viihdettä ja bisnestä urheilun nimellä.

Siinä on sääntönsä pelaajille, joita tuomarit sitten vahtivat ja määräävät rangaistuksia rikkeistä. Säännöt on tietenkin tehty pelin ja pelaajien suojelemiseksi. Lajin harrastajat pitävät siihen kuuluvana erilaiset nyrkkitappelut ja kärhämät. Ne ovat siis sallittuja, toisin kuin esim. jalkapallossa, nyrkin iskusta ja läppäisystäkin joutuu armotta suihkuun!

Tällaiseen touhuun sitten lähtevät myös rahanhimoiset bisnesmiehet, jotka eivät vertakaan kavahda.
Tällainen on parhaimmillaan ja tietysti myös pahimmillaan Harry Harkimo, joka kabineteissa pitää huolen lajista ja myös viestittää tuomareille valtansa. Hän ajaa myös hyvin bisnesmiesten puolta pitäen liigan tosiasiallisesti suljettuna. Joinain vuosina aivan pokkana ihan päätöksillä suljettuna.

Harry Harkimon taustaan hyvin sopii tupakkamannekiinina toimiminen aikoinaan, ja olutmannekiinina toimiminen nykyään. Ahneus oli viime syksynä jopa niin suuri, että lauantain iltapäivällä aikaisemmin olleet ottelut siirrettiin ”myöhäisiltaan” perheiden ulottumattomiin, jotta olutta saataisiin myytyä enemmän. Oikeastaan tämä olikin hyväksi, koska ei kai siinä kovin ylevää ole, että lapsia viedään tappeluita katsomaan. Hintakin on aivan kauhea koko (köyhälle) perheelle.

Mikael Granlundin teloitus.

Luotan asiantuntijaan, joka tietenkin asetti itsensä likoon aika rohkeasti. UrhoTV:n kommentaattorina toiminut Juhani Tamminen piti Jokerien kapteenin Ossi Väänäsen tekemää taklausta törkeänä Mikael Granlundin päähän kohdistuneena iskuna, josta olisi hänen mielestään pitänyt lähettää Väänänen suihkuun.

Ohjelman lopussa Väänänen puolustautui ja piti luonnollisena, että hänen piti mennä kovaa tilanteeseen. Granlundin loukkaantumista hän ei omien sanojensa mukaan huomannut.

Aina kova työntö maalin edessä voi johtaa maalirautoihin törmäämiseen. Tässä sattui nyt niin, että Granlund sai siis kaksoisiskun, ensin Väänäsen ja sitten kaatuessaan maalin yläputken.

Granlund oli pitkään poissa kuvioista aikaisemman aivotärähdyksensä takia ja voi olla, että tässä tuli nyt pelaajauran loppu. Seuraava isku voi olla jo kohtalokas jo hengenkin säilymisen kannalta.

Käskytys?

Tämä on tietenkin kysymysmerkillä, mutta jääkiekkoa paremmin tuntevat voinevat aistia, että Väänänen teki sen mitä häneltä odotettiin: Granlundin eliminoimisen. Ellei sitten sanallisena, niin alitajullisena käskyttäjänä toimi Jokerien valmentaja Erkka Westerlund, jonka käskyttäjänä, jollei sanallisena niin ainakin alitajuisena Jokerien omistajana esiintyvä Harry Harkimo.

Harry ”Hjallis” Harkimon toiminnasta, asennoitumisesta peliin ja pelaajiin voivat taas paremmin asiaa tuntevat kertoa enemmän, mutta on Nettisanomatkin jotain vuosien varrella seurannut. Marraskuussa 1999 Nettisanomat kirjoitti:

”Vastustajan hakkaaminen on sallittu vain yhdessä urheilulajissa: nyrkkeilyssä. Tahallinen vahingoittaminen ei yhdessäkään, kun formula lasketaan pois urheilulajien joukosta. On masentavaa lukea Harry Harkimon ja Kalervo Kummolan hallitseman hockey-urheilun jatkuvasta sekoilusta. Tässä näyte ottelusta Jokerit-JYP.” http://www.sanomanetti.fi/1999/11/25/
n9917urheilu.htm

Nettisanomat. Pertti Manninen.
Lauantai 2011-03-19 klo 13:11.


http://www.sanomanetti.fi/2011/03/19/
etusivu.htm#kaskyttikoharkimo"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa". Sunnuntaina 2013-02-17 14:41. KeskiSuomi. Laukaa. Leppävesi. Tiituspohjantie. Kuva: Pertti Manninen. Laajenna!


Vuosikatsaus 2012 Kuvia TammikuuKaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi


"Käden ojennus". Uusi tulkinta aikaisemminkin julkaistusta kuvasta. Pertti Manninen. Viikon kuva torstaina 31.07.2003.
http://www.sanomanetti.fi/2003/07/31/viikonkuva.htm

 

Arkisto 2001.
 
SMILE
from MODERN TIMES
 
Lyric by
JOHN TURNER and GEOFFREY PARSONS
 
Music by
CHARLIE CHAPLIN
 
Moderately, with great warmth
 
 
SMILE, thou' your heart is aching,
SMILE, even tho' it's breaking,
When there are clouds in the sky,
you'll get by,
If you SMILE though your fear and sorrow,
SMILE and maybe tomorrow,
You'll see the sun come shining thru
for you.

Light up your face with gladness,
Hide ev'ry trace of sadness.
Alto' a tear
may be ever so near,
That's the time you must keep on trying,
SMILE, what's the use of crying,
You'll find that life is still worth while,
If you'll just SMILE.

 


AIN', hymy voimat antaa.
AIN', hymy taakat kantaa,
harmaatkin pilvet puistat
kun muistat
hymy AIN' pois vie murheen, huolen,
AIN', hymy ilon puolen
tuo auringon paistelulle,
sulle.

Kasvoillesi onni suo.
Suru aina murheet tuo,
nyt ne peitä,
kaikk' kyyneleet heitä.
Nyt se on tehtävä, itku pois,
AIN', hymy elämän tois.
Taistele, muista sääntö vain,
niin, hymy AIN'.

 

Moderately, with great warmth
AIN' - HYMY
suomennos: pertti manninen,
1.0-versio, 17.05.01
 

modern times - nykyaika. kuvitelma.
 

http://www.sanomanetti.fi/2001/05/17/hymy.htm

 

 


Helsinki-Areena 2013/03/13 - Jyrki, Robin ja Minä - A fantastic #Robin Concert. Positive, full of energy. A great young man. - Osasuurennos Alexander Stubbin kuvasta. - Kuvat . "Kadulta kotiin". Kuvat. Suunnittelua kahvilassa - Isännän odotusta - Etääntyminen kirjastosta - Vanhoja puutaloja Seminaarinkadulla - Alvar Aallon suunnittelema päärakennus - Päärakennuksen tiiliseinää mäntyjen syleilyssä - Jyväskylä. Seminaarinmäki. - Ministeri Max Jakobson 1923- 2013. Kuva, Uhkailua. Erotiedot ovat Ylen toimittajien höpinää - Jyrki Katainen . Kuvat. Pyöräilevät pojat. Lumikissa, Vauhti ja Linnut - Vesipallomuisto Jalmari Torikasta. - Kuva. Lintu jostakin, Keljonlahden savu. Jyväskylä. Kuvat. Jyväskylä. Kaupunginkirkko, Kaupunginteatteri, Muuntaja, Valtiontalo, Tyhjä tontti, Kunnallistalo. - Vantaa. Krp:n tutkinta on laajentunut, epäiltyjä on useita. - Tapio Päivinen, Jukka Peltomäki, Leila Tuominen, VVO, Arkkitehtitoimisto Forma-Futura. - Matti Nykänen kertoo suunnitelmistaan. Seiska torstaina 2013-02-14. - Ihmisiä kaupungissa. Osa 3. Osa 2. Osa 1. - Puhkupillit. Viisi soittoa. Videot. - Kuva. Vanha lastensairaala hajoaa käsiin. - Kuva. "Ryhdikäs pari - Tyttö ja koira" Snow Rugby Tournament 2013. Hippos Sports Park. Jyväskylä Finland, Videot ja 2 kuvaa. - Kuvassa Pekka Himanen ja Jyrki Katainen sekä Jarmo Huhtanen. - Video: Jyrki Katainen: "Kyllä minä luotan siihen, että ..." - Ilta-Sanomat: "Kevytherkut koukuttavat". "- Näyttelykuvat. Sydämelleni. Isa Asp (1853-1872). - Kuva. Universumin loppu häämöttää. - Kuva. JPS-Kampparit. - Kuva. Filosofi Pekka Himanen kiekuu - Kuva. Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa. - Jarno Liskin lyhyt haastattelu, 7 sek. - Case Nettisanomat - Kuva: Houkuttelua häämessuille. - Kuva. Sihti. Firmamessut 2013 - Kokoelmasta RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012. Maaliskuu. - Kuva. Lumetta lumessa. - Kuva. Käden ojennus. Karuselli. - etusivu - Keskiviikko 13.03.2013 - Nettisanomat - Sanomanetti - Blogi: Viikkosanomat.fi - Kuvasanomat - Sanomatori  - Viikkosanomat - Härkää sarvista - 12.fi - Jyrki Katainen, Robin, Aleander Stubb . KS-FOTO - KIMPERI - Taide ja Kehyskeskus Oy. - Kauppalehti. Presso. Raha & Valta. Olli Ainola. Lauantaina 19. maaliskuuta 2005. Katkelmia. Washington petti Max Jakobsonin. - Keskisuomalainen. Uutiset. Sunnuntaina 20.03.2005. “Yhdysvallat veti tuen Jakobsonin YK-valinnalta”. - Helsingin Sanomat. Sunnuntaina 20.03.2005.. Kauppalehti Presso: Yhdysvallat veti tuen Jakobsonilta. - Iltalehti. Pääkirjoitus. Maanantai 21.03.2005. Suurvaltoihin ei kannata luottaa. - Keskisuomalainen. Pääkirjoitus tiistaina 22.03.2005. - Pääsihteeriehdokkaalta puuttui oleellinen tuki. - Helsingin Sanomat.  Muut lehdet. Tiistaina 22.03.2005. Suurvaltoihin ei kannata luottaa.

N:o 1569. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2013-03-13 ja 2013-03-17, nettiin 2013-03-16 01:08, linkkejä 2013-03-17.


Sivun alkuun!


Kiinniotto.

Kuva Pertti Manninen heinäkuussa 2006, Helsinki Pasila. http://www.sanomanetti.fi/2007/09/11/etusivu.htm


Nokia potkii 2000- 2012 Lue! Jenkkineekeri 1952 Kuvasarja


Sananvapauden loukkaus Lue!

Sivun alkuun!

"Ryhdikäs pari - Tyttö ja koira". Lauantai 2013-03-02 09:36. Jyväskylä. Hippos. Aamun kirpeässä pakkasessa. Kuva Pertti Manninen. Lähennä!


"Universumin loppu häämöttää. Maailmankaikkeuden voi korvata uusi universumi, joka pulpahtaa tyhjästä, Se ei yllätä kuitenkaan lähiaikoina".

Helsingin Sanomat lauantaina 2013-02-23. Ulkomaat. HS-analyysi. Matti Mielonen, HS:n ulkomaantoimittaja.

"Rasmus haukottelee aamutuimaan". Kuva Pertti Manninen maanantaina 2013-02-25 10:11.

 

Sivun alkuun!


Nettisanomat-sivuston rinnakkaissivustona nettiin perjantaina 2013-03-22.
Nettisanomat-sivuston rinnakkaissivustona logot ja osoitteet muuttaen nettiin tiistaina 2013-10-29.
Helsinki-Areena-sivustoon poimittu valikoima sivustoista Nettisanomat/Sanomanetti otsikot säilyttäen sunnuntaina 2013-11-17.